onsdag, oktober 04, 2006

In bed with Bingo

Självklart lanserar grabbkanalen TV6 Being Bingo precis när trenden med realitysåpor till och med dödförklarats av självaste Kanal 5, som nu flyttar sin satsning Miljonärerna till en mindre attraktiv sändningstid. Being Bingo är ett trött hopkok på Pamela Anderssons och Tommy Lees gamla hemmavideo från smekmånaden och valfri MTV-kändisreality. Dessutom ett oförsvarligt kasst hantverk med enerverande klippning och så Bingos vardagsbetraktelser som en våt filt över alltihop.
Premiärens klimax var den midsommarfest i New York som Bingo hjälpt till att arrangera, det vill säga piffa till med några svenska Moore-tjejer. De tusentals människor som befolkade festen var, surprise, surprise, till nittio procent män med ett par groggar för mycket innanför den smaklösa skjortan, som dreglade över de kroppsmålade svenskorna. Bingos egen fru, Angelica Bremert, och Elita Löfblad, känd från Big Brother, hade utsetts till massöser. Enligt Angelica var festen ”det vidrigaste jag gjort i hela mitt liv”. Elita efterfrågade säkerhetsvakter och gjorde sig skyldig till programmets eufemism när hon påpekade att ”killar kan bli väldigt på när de är fulla”.
Det var tydligt att också Bingo var orolig över säkerheten och han kallade de manliga gästerna ”äckliga” i förbifarten. Men när han fick kameran i ansiktet skrattade han mest urskuldande och tyckte att arrangemanget var ”galet”. Männen på festen var trots allt den amerikanska motsvarigheten till Bingos svenska målgrupp och i ett försök att döda alla paralleller med gäster på hans egna Moore-fester i Sverige, menade Bingo att det med tanke på all aggressivitet i lokalen inte är så konstigt att amerikaner jämt går ut i krig. Antyder Bingo att amerikanska män styrs av en primitiv rovdrift snarare än rationella överväganden, att de rentav är djur? Men Bingo då.
Being Bingo var ett avslöjande reportage om kvinnors usla arbetsvillkor i krogvärlden, inte bara i fråga om säkerhet, utan också vad gäller ersättning. Kvinnor som arbetar som ”värdinnor” får skit till lön och förväntas anstränga sig, det vill säga erbjuda så mycket som möjligt av sina kroppar, för dricksen. Allt medan männen blir fullare och stämningen ”vidrigare, vidrigare och vidrigare”, för att citera de svenska värdinnorna i New York.
Hade man bytt ut Bingos berättarröst och visat bilderna i Uppdrag Granskning innan valet, hade vi fått 2006 års valstugereportage. Kanske hade feministiskt initiativ av bara farten tagit plats i riksdagen. Särskilt om programmet hade följts upp av ett reportage från något fotbollsderby av Mats Olsson.
Being Bingo, som antagligen skulle föreställa underhållning, mynnade ut i ett välkommet om än ofrivilligt (?) synliggörande av manliga skuggsidor. Av en händelse tycks de, med Bingos eget ord, ”äckliga” männen flocka sig var helst han sätter sin fot.
Det ska bli spännande att se vad som avslöjas i nästa avsnitt.

4 Comments:

Blogger Jacob said...

Jag råkade visst radera bort kommentarerna här. Sorry emma och vargkvinnan.

12:43 em  
Anonymous Anonym said...

Du skrev en lysande analys om hela skiten som vi kunde se. Instämmer till 100%

9:31 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, det är ju så synd om de här tjejerna som tjänar flera gånger mer än du och jag. De blir ju uttnyttjade dom små stackarna... Visst.. Varför antar du att de är så mycket dummare än dig och mig?

Tråkig analys, patetiska paralleller. Tycker du ska engagera dig i någon större folkgrupp som det faktiskt är synd om. När det gäller dom här tjejerna är all publicitet bra publicitet. Ena dagen trackar folk ner på dom i Expressen och Aftonbladet, andra dagen läser vi om deras sex och skönhetstips. När ska folk vakna upp och fatta att ni gått på hela skiten?? De vill provocera er, de vill få er att skriva en massa insändare om hur "hemskt det är". Bingo med fleras till synes oigenomtänkta kommentarerer är egentligen bara en del av en enda stor charad.

Personligen tycker jag att Bingo är en mycket skicklig fotograf som förtjänar en eloge för att han vågar vara mansgris i ett annars så daltande Sverige.

Med många arga kommentarer kan nog Bingos hyllning www.bingorimer.se bli en riktigt rolig sajt!

7:30 em  
Anonymous Anonym said...

Jag är en utlandssvensk som bor i NYC. Toshi den amerikanska festfixaren är någon svenskarna här känner väl. Han har gjort en "svensk" midsommar fest i snart 4 år. Flesta svenskar här tröttnade snabbt på hans stil och starka åsikter på hur svenka tjejer ska klä sig på hans fester. Det är inget fel på amerikanarne! Men det är fel på hur festen marknadsförs. Gästerna får intryket att Svenska tjejerna är där för att utnytjas. De är desperata svenskar som vill hitta en Amerikan för att rädda dem från fatiga livet i Sverige. Utöver detta så gillar inte Toshi konkurrans! Killen stämde några svenskar som ville ordna en konkurrerande midsommar fest. Men de lyckades ändå så flesta svenskar gick på denna fest istället.

12:59 em  

Skicka en kommentar

<< Home