måndag, januari 14, 2008

Skamlös turistrapport

Vi bodde på hotell med perfekt insyn i Sorbonnes klassrum och så skimrar Pantheon där i bakgrunden. (Samtidigt frågar sig Le Nouvel Observateur om Quartier Latin verkligen har tagit tillvara sitt radikala arv från 1968 och till bevisföringen lägger man en bild på en bokhandel som nyligen ersatts av en Diorbutik. Ska intygas att jag inte såg till en enda subversiv basker under hela resan, bara långa rader av Eastpak-ryggor.)
Den inplanerade filmlollapallozan inskränkte sig till en Hepburn/Tracy, nämligen Feminint fenomen. Istället för midnattsvisningen av en stycken Guy Maddin blev det hänga gubbe (Obs! Vass politisk humor! Se bild nedan!) i Marais.I övrigt är Paris annonsplatser överbefolkade av affischer för La Guerre selon Charlie Wilson men även, något mer oväntat, Saw-James Wans Death sentence, en film som så vitt jag vet inte ens har något premiärdatum i Sverige ännu. Det är en grafisk sak med Kevin Bacon och ett droppande baseballträ: "Justice ou vengeance?"
Annars gick helgen i det ändlösa strövandets tecken. Men inte sådär tjusigt avmätt à la flaneur utan mer marsch i jakt efter vila och föda, gärna i solen: