måndag, november 13, 2006

Roligt (och inte) på tv

Anders och Måns har tydligen drabbats av storhetsvansinne och fått för sig att de är roliga. Varför har ingen producent med påslagen hjärna sagt ifrån? Ändlösa sketcher istället för det nyfikna rim och reson som gjorde dem populära till att börja med. Och som faktiskt var roligt i sig. Fråga Anders och Måns är outhärdligt.
Det är fint att svenskans tv-krönikörer, liksom På språng, tar sitt konsumentupplysande värv på största allvar. Astrid Söderbergh Widding ser förtroligt skeptisk ut på sin bildbyline medan Erik Löfvendahl förefaller direkt förbannad.
Igår berättade Magnus Eriksson att han tittat på TV4 Komedi, som visar allehanda komediserier från förr, och trivts både i familjen Cosbys sällskap och under taket i Fawlty Towers. Skål är en annan serie han gärna ser om. Även Will & Grace och South Park. Låt gå för det. Åtminstone de två sistnämnda är roliga. Men så slinter det i krönikans sista meningen: ”Att komedierna håller så bra säger tyvärr också en del om dagens sitcom-produktion.” Nu vet jag inte hur bevandrad Magnus Eriksson är i dagens sitcom-produktion, men det är frestande att misstänka att Magnus grundar sitt utlåtande på utbudet av sitcom i de svenska tv-kanalerna. Och de som gör all rolig sitcom idag rår ju knappast för att svenska inköpare alltför ofta dränerar tablån med tråkig sitcom. Så att komedierna på TV4 Guld håller så bra säger rättare sagt tyvärr en del om dagens svenska inköpare.
Men ändå: Det visas en hel del samtida skoj i svensk tv som också Magnus Eriksson borde uppskatta. Ikväll är det Arrested Development på TV4. Titta på det!

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

åh, va mysigt att läsa din blogg. va så länge sedan jag hade internetanslutning här hemma..måste bara inflika att anders och måns säkert e roligare än det man erbjuds på de franska kanalerna.(kolla in en snubbe som kallar sig lafese "stjärten" på youtube. vafan alltså) så du kanske ska vara lite tacksam och inte gnälla så jävligt. nu måste jag hitta recept på hur man gör paj. varför skriver du aldrig om mat förresten?
åh. ska länka dig en bimboreklam (om jag kan hitta den) som frankrikes svar på knarkärbajs kör just nu. jättetöntiga bilder på undomar som säger"jag mådde illa och blev yr". ajdå.
de är så efterblivna här. har bokat biljett hem. saknarrej. puss!

4:15 em  
Blogger Jacob said...

Titta på svt.se då om du tror att Anders och Måns är så himla bra!
Här i Sverige klagar tv-kritiker på att det är för mycket samtal i tv (Arty, Filmkrönikan, Babel), men jag antar att vi är rätt förskonade jämfört med Frankrike.

Lagade världens flottigaste zucchiniburgare igår! Bara riva zucchini och fetaost, strimla lite dill och persilja, blanda i ägg, mjöl, salt och kryddor. Ta-dah!

11:55 fm  
Anonymous Anonym said...

Fråga Anders och Måns är ju skitkul...
Men en kille som pratar väl om Will & Grace, vad kan man vänta sig? ;)

1:13 fm  
Blogger Jacob said...

Haha, nej Will & Grace är förstås vida underlägset spjutspetstajmingen och de nyskapande sketcherna i Fråga Anders och Måns.

2:55 em  

Skicka en kommentar

<< Home