fredag, februari 09, 2007

Icke-nyheter att tröttna på

Unken skåpmat: Förra helgen passade DN Debatt på att åter damma av arbortfrågan. Fräscht! Man undrar hur snacket går på redaktionen. ”Några avdankade kristdemokrater som ogillar abort... Ja! Det känns aktuellt och viktigt. Vi måste ta debatten.” De gamla kristdemokraterna var upprörda över att utländska kvinnor ska få komma till Sverige och göra abort. Det rimmar tydligen illa med kristen etik. I Småland är folk särskilt upprörda, enligt Ekot igår. En präst har känt sig manad, av herr gud själv, märk väl, att höja rösten. ”Slakthus Sverige” lyder hans slagfärdiga protest. Nu har han anmälts till domkapitlet. Kanske kan prästen bli copywriter istället?
Personcentrering: Media, ni vet vilka jag menar, har inte alltid sinne för proportioner. Facket har inte alltid koll på public relations. Det har ju varit jättesynd länge nu om ägaren till den där salladsbaren i Göteborg. Det har stått människor i röda jackor utanför entrén. Ägaren har vägrat att skriva på kollektivavtal, inte för att hon inte haft råd utan för att hon helt enkelt inte haft lust. För några dagar sedan gav hon upp och bestämde sig för att sälja verksamheten. Samtidigt kläckte hon i tv ur sig att hon fått sina mänskliga rättigheter kränkta. Sina mänskliga rättigheter. Kränkta. Jojo. Stackars.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Salladsbarägaren hånas för att hon inte ger efter för Fuckets maffiametoder. Fräscht.

2:23 em  
Anonymous Anonym said...

Frågan är väl snarare vem som förlorare i det hela? Personalen som hade bättre vilkor än fackligt anställda, ägaren som gjort en jättevinst på all uppmärksamhet eller facket som fått lägga resurser och pengar på undersökningar, strejkvakter och massutskick..

4:55 em  
Blogger Jacob said...

anonymous 1: "maffiametoder"? urban bäckström pratade också om "hot och våld" idag i ekots lördagsintervju, men kunde på en direkt fråga inte komma på nåt annat än att facket delat ut flygblad utanför entrén. väldigt maffia det där med flygblad. för övrigt var det 10 (tio) år sedan hotell- och restaurangfacket satte ett företag i blockad, så de verkar inte vara så heta på "maffiametoderna" ändå, vilka arbetsmarknadsminister sven-otto dessutom har identifierat som helt legitima.

anonymous 2: huruvida personalen hade bättre villkor än fackligt anställda eller inte, råder det uppenbarligen delade meningar om. men om de nu var bättre, vad skulle ägaren då ha för anledning att inte skriva på? precis som du säger: en massa publicitet. och det var det mitt inlägg gick ut på, att media i sådana här lägen har en tendens att förlora proportionerna och lägga för mycket fokus på "fenomen i marginalen", som reinfeldt helt korrekt karaktäriserade salladsbartjafset.

6:47 em  

Skicka en kommentar

<< Home